
Προσάραξη του m/v RIVER THAMES
Την 8η Ιουνίου 2021 πρωινές ώρες, η εταιρεία μας “Megatugs Salvage & Towage” ενημερώθηκε ότι το φορτηγό πλοίο “River Thames”, έμφορτο με προορισμό τον λιμένα της Αλεξάνδρειας, προσάραξε νότια του νησιού Φορμεντέρα στην Ισπανία.
Αργότερα την ίδια ημέρα η πλοιοκτήτρια εταιρεία του αναφερόμενου πλοίου ανέθεσε στην Megatugs την διάσωση του πλοίου και του φορτίου αυτού μέσω της διεθνούς συμβάσεως LOF 2020.
Άμεσα κινητοποιήθηκε και μετέβη στην περιοχή του συμβάντος εξειδικευμένο συνεργείο ναυαγιαιρεσίας της Megatugs καθώς και ναυαγοσωστικό ρυμουλκό κατάλληλης ελκτικής δύναμης για την αποκόλληση του προσαραγμένου πλοίου από το σημείο.
Επιπλέον, η Megatugs κινητοποίησε και μετέφερε στην περιοχή υποστηρικτικό σκάφος με κατάλληλο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό ήτοι πνευστά πλωτά φράγματα, ελαιοσυλλέκτη (skimmer), απορροφητικά υλικά κ.α., ως μέτρο για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Κατόπιν ολοκλήρωσης των απαραίτητων εργασιών από το προσωπικό ναυαγιαιρεσίας και κατάθεσης του σχετικού πλάνου αποκόλλησης του πλοίου στις αρμόδιες τοπικές αρχές, το φορτηγό πλοίο “River Thames” αποκολλήθηκε επιτυχώς και παραδόθηκε στους πλοιοκτήτες του την 15η Ιουνίου 2021 μεσημβρινές ώρες.