
Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Soesterberg της Ολλανδίας, το 5o MOSES Project Board Meeting, με τη συμμετοχή πολλών ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών (TRELLEBORG, MCGREGOR, DANAOS) και ινστιτούτων (ΕΜΠ, MARIN, TNO). Τη συνάντηση συντόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής της σχολής Ναυπηγών Μηχ/γων Μηχ/κων του ΕΜΠ Νικόλαος Βεντίκος με την ομάδα του.
Η Ένωση εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο τεχνικών θεμάτων Ιάσονα Βλαβιανό, ο οποίος παρουσίασε μια προσφάτως διεξαχθείσα έρευνά του σχετικά με τα περιθώρια αυτοματοποίησης της λειτουργίας των ρυμουλκών πλοίων λιμένος και από τον γενικό διευθυντή της Αθανάσιο Σκορδά.
Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν τεχνικές συζητήσεις και workshops τόσο στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου ΤNO όσο και στο πρώην μοναστήρι και νυν ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο Kontakt der Kontinenten, γεγονός που προσέδωσε έναν ιδιαίτερα όμορφο χαρακτήρα στη συνάντηση.