ΔΕΛΤΙΟ TYΠΟΥ

10/06/2020ΔΕΛΤΙΟ TYΠΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 10η Ιουνίου 2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 05/2020

Η ΕΝΩΣΗ μας, με το παρόν δελτίο, δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή της στην Π.Ε.Π.Ρ.Ν.
Η μη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος και η αναχρονιστική Νομοθεσία, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη των πληρωμάτων, τα οποία ως εργαζόμενοι στα ρυμουλκά πλοία, αποτελούν το έμψυχο δυναμικό τους.

Τονίζεται δε ότι, δεν είναι το μόνο ζήτημα αυτό, αλλά και μια σειρά από άλλα θέματα, τα οποία εκκρεμούν και οφείλονται σε ισχύουσες αναχρονιστικές Νομοθεσίες και που επιδρούν αρνητικά στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία των Ρυμουλκών και των Ναυαγοσωστικών Πλοίων στην Ελλάδα. Τα θέματα αυτά έχουν αναδειχθεί, καταγραφεί και τεκμηριωθεί με επιστημονικές έρευνες και μελέτες. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα Κυβερνητικά και Υπηρεσιακά Όργανα, ολιγωρούν προς την αποκατάστασή τους, βλάπτοντας και θέτοντας σε κίνδυνο, τόσο το έμψυχο όσο και το άψυχο υλικό, αλλά και τρίτους (πλοία, εργαζόμενους και εγκαταστάσεις), στον βωμό των συμφερόντων όσων επωφελούνται από αυτές τις παρωχημένες Νομοθεσίες και του χάους που δημιουργείται από την εφαρμογή τους, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης, των επιδιώξεων και των διώξεων κατά το δοκούν.

Με μεγάλη μας λύπη επίσης, παρατηρούμε, ότι παρόλο που το αναπτυξιακό έργο της Κυβέρνησης προχωρά σε άλλους κλάδους της επιχειρηματικότητας, στον δικό μας ο χρόνος έχει παγώσει στο 1960-70, επιφέροντας στα λιμάνια συνθήκες τριτοκοσμικές και όχι ευρωπαϊκές.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τους Αρμόδιους για την ουσιαστική επίλυση των ζητημάτων, για την εξυγίανση και εκσυγχρονισμό του Κλάδου.

Για να δείτε το Δελτίο τύπου σε μορφή pdf πατήστε εδώ.